Information om ny router från Comhem

Här kommer lite information angående möjligheter att uppgradera till en nyare router via Comhem.
Under våren har styrelsen utvärderat en modell av router från Comhem som medlemmar som vill ska kunna byta till under befintligt avtal. Den router som analyserades kallar vi den ”svarta” då routern är svart. Denna svarta router har nu slutat levereras till förmån för en ny modell som vi kallar för den nya ”vita”.

Den nya ”vita” routern har hunnit levererats till flera medlemmar innan styrelsen fick information om dess existens. Flera medlemmar har rapporterat och felanmält problem med TiVo boxen när de kopplat in den nya routern. styrelsen har pratat med Comhems ansvarige för router och de bekräftar att de känner till problemen med Tivo.

Styrelsen har fått en router av den nya ”vita” modellen för utvärdering och efter inkoppling så har vi inte upptäckt några problem vilket comhem förklarar med att alla inte får dessa problem.

Styrelsen kan inte för närvarande rekommendera att medlemmar skall byta router då de kan få de problem med Tivo boxen, MEN det är bra router i övrigt med betydligt bättre WiFi radio än den befintliga. För de som ändå vill byta till den senaste routern så kommer lite information nedan från Comhem:

Den svarta routern levereras inte längre och den vita är en uppgradering med bla betydligt bättre wifi. Det vi har problem med är kombinationen Ip-Only och tv med den nya routern men det jobbas på att lösa de problemen. Det finns också en fungerande workaround som är att koppla TiVon eller annan tv box direkt till mediakonvertern om man får problem. Min rekommendation är definitivt att gå till den nya routern och vi kommer att komma med nya mjukvaruppgraderingar kontinuerligt under hösten för att lösa eventuella problem.

Mvh
Styrelsen