GEAB genomför underhållsarbete på Elnätet

Under hela dygnet 1:a september genomför GEAB underhållsarbete på elnätet i Ygne vilket innebär att strömmatningen från fastlandet är urkopplat och hela Gotland försörjs med elkraft från reservkraft. Om allt går som det skall så kommer ingen att märka någon skillnad men naturligtvis ökar risken för störningar och problem med elförsörjningen. Om det sker och Ni får problem med er uppkoppling mot Internet så prova med att starta om all utrustning inklusive mediaomvandlare och router men också TiVoboxar och övrig aktiv utrustning ni har uppkopplad.

Nedan text är kopierad från GEABs hemsida:
På grund av arbete med kontrollutrustning i Ygne kommer en av gotlandskablarna, från den 14/8 och en månad framåt, vara urkopplade -en i taget, för att möjliggöra montage av den nya kontrollanläggningen. Detta innebär en förhöjd risk för strömavbrott.

Den 1/9 från ca 08 kommer båda kablarna vara urkopplade och då kommer Gotland att förses med el från lokal kraftproduktion (bland annat från vår reservkraft). Under detta dygn är risken för strömavbrott som störst.
https://gotlandsenergi.se/nyheter/5854